Barbera

Barbera ,Piedmont , Emilia-Romagna , Puglia , Campania ve hatta ada bölgeleri,Sicilya ve Sardunya dahil olmak üzere birçok İtalyan şarap bölgesinde bulunan koyu tenli bir şarap çeşididir 21. Yüzyılın başında, Sangiovese ve Montepulciano'dan sonra İtalya'nın en yaygın ekilen üçüncü kırmızı şarap üzümüydü . Barbera üzümleri hem harmanlanmış şaraplarda hem de çeşitli şaraplarda kullanılır - İtalya, çeşitlilik gösteren etiketlemeye doğru ilerlemeye devam ettikçe ikincisi giderek daha yaygın hale gelmektedir.
Barbera (pek çok İtalyan şarap üzüm çeşidi gibi) eski kökenlere sahiptir, ancak yalnızca 17. Yüzyıldan beri izlenebilir şekilde belgelenmiştir. İlk olarak 1798'de resmi bir belgede, Società Agraria di Torino ( Torino Tarım Derneği) müdür yardımcısı olan Scandaluzzo'dan Kont Giuseppe Nuvolone-Pergamo'ya atıfta bulundu Kont, Piedmont'un şarap üzüm çeşitlerinin ilk tanımlayıcı listesini oluştururken kredilendirildi. Barbera bazlı şaraplar, rustik-cömert karakterlerinden dolayı o zaman bile iyi kabul edildi. Şarabı "samimi bir arkadaştır" olarak gören ve savaşta cesaretlerini korumalarına yardımcı olan Savoyard ordusu subayları arasında bir favori olmuşlardı.

Çeşitlilik, son iki yüzyıldır , büyük olasılıkla İtalyan göç modellerini takip eden Avustralya ,Arjantin ve Kaliforniya'ya iniş yaptı Her ne kadar Barbera, bu yeni ortamlara telaşlı Piedmontese kuzeninden çok daha kolay adapte olmuş olsa da Nebbiolo ile ortak bir özelliği var ve şu anda bu ülkelerin her birindeki yüksek kaliteli şaraplardan sorumlu. Nebbiolo'da olduğu gibi, Barbera'nın en iyi nasıl tedavi edildiğine dair önemli tartışmalar var; gelenekçiler daha uzun maserasyonları ve daha az meşe yapmayı tercih ederken, modernistler fıçı olgunlaşmasıyla yumuşayan daha ulaşılabilir stiller geliştiriyor .
Asitlik bakımından doğal olarak yüksek olan Barbera, ılık iklimlerde, aşırı şişmiş, düz şaraplar üretmeden yetiştirilebilir. Sonoma Vadisi ve Kaliforniya'daki Sierra Foothills'teki daha sıcak bölgeler bile dengeli Barbera bazlı şaraplar üretti. Bu asitlik tipik Barbera şaraplarında bulunan kiraz lezzetlerini tamamlar ve İtalyan kırmızı şaraplarının (büyük ölçüde haklı) stereotipinin, gönüllü, toprağa değil olgun, parlak ve keskin olmasına katkıda bulunur.
Gençken, çoğu Barbera şarabı, daha yumuşak tanenler ve belli bir yuvarlaklık ile Nebbiolo'dan (genellikle Barbera'yı gölgede bırakan) ayırt edilen parlak kırmızı kiraz karakterine sahiptir Namluda olgunlaştığında ve birkaç yıl boyunca şişede yaşlanmasına izin verildiğinde bu daha yoğun, vişne notasına dönüşür. Çeşitlilik Merlot'tan Mourvedre ile daha yakından ilişkili olmasına rağmen, sıcak,  Merlot benzeri bir erik aynı zamanda tespit edilebilir Aşırı ısındığında, bir Barbera asması, nispeten kuru yassı, donuk ve kuru üzüm notaları ile donmuş şaraplar üretirken, ticari marka kiraz lezzetleri kirsch'e döner.
Barbera Piedmont'ta doruk noktasına ulaşır (bkz. Barbera d'Asti ve Barbera d'Alba ), burada asma suyunun iyi drenajlı, kireçtaşı bakımından zengin yamaçlarda sıcak ve güney yönünde en iyi performansı gösterir .
Eş anlamlıları: Barbera d'Asti, Barbera Dolce, Barbera Fine, Barbera Forte, Barbera Grossa, Barbera Riccia, Barbera Vera.

Yorumlar