Papaz karası

Papazkarasi , Türkiye'ye özgü eski bir siyah üzüm çeşididir Çeşitliliğin eski Yunan kökenli olduğu düşünülmekte ve bir zamanlar güneydoğu Avrupa'da
ekilmektedir. Bununla birlikte, birçok üzüm asırlar boyunca yüksek verimli çeşitler lehine çıkarılmıştır Günümüzde Papazkarası, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Marmara Denizi'ni çevreleyen Marmara bölgesinde, ayrıca Orta Anadolu, Türkiye ve Yunanistan sınırındaki Trakya bölgesinde yetişmektedir .
Papazkarası ismi kabaca "kara piskopos" veya "kara rahip" anlamına gelir. Yunanistan'da çeşitlilik , Papazkarası şarabı az da olsa o ülkede üretilse de Kara Papas olarak kayıtlıdır .
Papazkarası, sofralık üzümlerde de popüler olan düşük verimli bir asmadır. Bağda, çeşitlilik geç olgunlaşır ve yaklaşık 25 g / L şeker ve buna karşılık yüzde 13 alkol anlamına gelen yaklaşık 25'lik yüksek Brix seviyelerine ulaşabilir.
Papazkarası şarapları yüksek asitlive sert tanenli orta gövdelidir  Cinsaut , Pinot Noir , Cabernet Sauvignon ve Syrah daha popüler çeşitleri  ile harmanlanarak üretilebilir  papazkarası keskin tanenleri  yumuşatmak gibi, şarap fıçı olgunlaşmasına tabi olur Tek çeşit şaraplar menekşe ve siyah meyve aromalarını belirgin olarak hissettirir.

Yorumlar