Bordeaux Blend , en temel haliyle, Bordeaux'nun kırmızı şaraplarını yapmak için kullanılan üzüm çeşitlerinin herhangi bir birleşimidir . 19. Yüzyılda İngiliz şarap tüccarları ile ortaya çıkmış gibi görünen ifade, harmandan elde edilen şaraplar ile üzüm çeşitliliği kombinasyonunun kendisi kadardır Resmi olarak tanımlanmış veya yasal bir terim olmaktan uzak, neredeyse hiçbir zaman şarap etiketleme amacıyla kullanılmaz (ara sıra arka etiketlerde görünmesine rağmen). Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eşdeğeri, yalnızca yasal olarak tanımlanmış değil, aynı zamanda tescilli bir marka olan Meritage'dir .
Kırmızı Bordo Karışımları, güçlü yapıları ve derin lezzetleriyle bilinir. Erik ve siyah frenk üzümü gibi koyu meyveler ve meyveler, sık sık kırmızı Bordo lezzetlerini tanımlamak için kullanılır, ancak bunlara atfedilen sınırsız terim vardır. Tanenler bu şaraplarda nispeten yüksek olma eğilimindedir ve bu da onlara sağlam bir yapı kazandırmaktadır.
Cabernet Sauvignon , herhangi bir Bordeaux Blend'in zorunlu bir bileşeni olarak kabul edildi ve Merlot geride kaldı. Aslında, Bordeaux Blend şaraplarının çoğunluğu genellikle sadece bu iki çeşidin bir karışımından yapılır. Geri kalan bileşenler , Cabernet Franc , Petit Verdot ve Malbec kombinasyonları ve değişen oranlarda kullanılabilir. Carmenere bile , modern Bordeaux üzüm bağları tarafından nadiren kullanılmasına rağmen (dikkat çeken istisnalar arasında Haut-Bailly, Brane-Cantenac ve Clerc-Milon bulunur), olası bileşenler listesinde yer almaktadır.
Küresel şarap endüstrisinin hızla genişlemesi ve gelişmesiyle birlikte, "Bordeaux Blend" teriminin kullanımı değişmektedir. Eski Dünya'nın bir ürünü olmasına rağmen, bölgeye bakılmaksızın, şarap endüstrisi ve her yerdeki meraklıların Bordo tarzı kırmızı şaraplar hakkında uluslararası bir grup olarak konuşmasını sağlayan yararlı bir kavram olmaya devam ediyor.
Esneklik ve faydalı bir belirsizlik “Bordeaux Blend” teriminin temel varlıklarıdır, fakat aynı zamanda Aşil topuğudur; Çok geniş veya çok yaygın bir şekilde kullanılması durumunda anlamını yitirir. Bordeaux Blend hala Zinfandel, Sangiovese veya Syrah içeriyorsa, Bordeaux Blend mı? Resmi bir tanım olmadan, bu sorunun cevabı tamamen ifadeyi kullananların ortak bilincinde yatar. Bordeaux'nun vigneronlarının yeni bir üzüm çeşidini keşfetmemesi koşuluyla (Cabernet Sauvignon sadece birkaç yüz yaşında), terimin tanımı nispeten açık.
Kırmızı Bordeaux tarzı, hemen hemen her şarapçılık ülkesine ulaştı ve yeni adaylar, Bordeaux’nun başarısını taklit etmek istiyor. Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya, Güney Afrika ve Yeni Zelanda’nın hepsinin kendilerine ait Bordeaux Blend ifadeleri var. Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki ülkeler bile kendi tarzlarını kendi yorumlarlarıyla üretiyorlar.
Bordeaux Karışımı'nın çeşitli permütasyonları hakkında daha fazla bilgi için, lütfen Cabernet Sauvignon - Merlot , Cabernet Frangı - Cabernet Sauvignon veya Cabernet Frangı - Merlot u inceleyebilrsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder