Cabernet Franc

Cabernet Franc , şarap üreten ülkelerin çoğunda yetişen siyah tenli bir Fransız şarap üzüm çeşididir. Çeşitlilik, en ünlüsü Bordeaux'nun üçüncü üzümleri olarak bilinir ve dünyanın en iyi Bordeaux Blend şaraplarının çoğunda bulunur En sık harmanlanmış kırmızı şaraplarda görülür, burada tütün ve koyu baharatın otsu vurgular ekler. 
Çeşit şarapları hafif ila orta gövdelidir ve çoğunlukla bitkisel özellikleri, özellikle de yeşil biberleri gösterir. Bu, pek çok şarap içicisinin Cabernet Frangı'nı olgunlaşmamış Cabernet Sauvignon veya hatta Carmenère olarak yanlış tanımlamasına neden oldu . Bu, Cabernet Frangı olduğu düşünülen dikimlerin daha sonra Carmenere olarak sınıflandırıldığı İtalya'nın Friuli kentinde vurgulanmıştır .

Cabernet Frangı genellikle, Cabernet Sauvignon ile karşılaştırılır. Sauvignon Blanc ile birlikte , eski bir ebeveynidir. (Yakın zamanda yapılan DNA profili, Cabernet Franc'in aynı zamanda Merlot'un ebeveynlerinden biri olduğunu göstermiştir .
Bununla birlikte, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon'dan en az bir hafta önce olgunlaşır. Daha ince bir cilde ve düşük asitliğe sahip olmasına rağmen, sertliği ile de bilinir ve genellikle "sigorta" üzüm olarak yetiştirilir.
Cabernet Franc'ın evi Bordo'da Libournais olarak kabul görüyor. Bu alt bölge içerisinde, saygın Cabernet Franc şaraplarının bir kısmının köken aldığı Pomerol ve Saint-Émilion prestijli köyleri bulunmaktadır Örnekler arasında Cheval Blanc (tipik olarak yaklaşık üçte ikisi Cabernet Frangı) ve Ausone (Cabernet Frangı ve Merlot'un eşit bir bölümüdür) bulunur.
Çeşitlilik, serin, iç Loire Valley gibi iklimlerde tercih ediyor. Ait appellations Chinon (içinde Touraine ile birlikte) Saumur ve (Saumur-Champigny Anjou ) çeşitlerin Cabernet Franc şaraplar önemli kaleleridir. Şaraplar olgun meyveleri ve tatlı baharatları ile ödüllendirilir. iyi örnekler de bulunabilir Anjou Köyleri unvan ve içinde Bourgueil ve Saint-Nicolas de Bourgeil Touraine. (Bununla birlikte, bu AOC'lerin tümü diğer çeşitlerin azınlık kısımlarına izin vermektedir.)
Bu bölgelerden daha hafif örnekler genellikle daha fazla puro ve deri aromaları gösteren daha koyu şaraplarla grafit ve kırmızı meyan kökü notaları sergiler.
Cabernet Franc'nin yerel Loire Vadisi adı Breton'dur . Bu, Loire'nin hemen kuzeybatısındaki bölge olan Bretagne'ye bir atıf değil , 17. yüzyılda çeşitliliği popülerlikle kazandıran adamın adı. Bourgueil Manastırı'ndan Abbot Breton ekili ve üzüm bağlarına yöneldi ve yerel asma üreticilerinin liderliğini takip etti. Loire Vadisi'nin kırmızı şarap stilinin imza tarzı olacak şeyi üretmeye başladılar. 
Fransa dışında, Cabernet Franc İtalya, Yeni Zelanda , Avustralya , Güney Afrika ve Amerika'da yetişir In Kanada , bu Ontario bir Icewine olarak belki de daha ilginci kuru kırmızı şarap olarak üretilen, ancak. Daha güneyde, Amerika Birleşik Devletleri'nde, genellikle Bordo tarzı karışımlarda yer almak üzere Kaliforniya, Washington Eyaleti ve Long Island'da yetişir.
Gelen Arjantin daha küçük bir ölçekte de olsa - - çeşitli uzun özellikli olduğu diğer Bordo çeşitleri yanında. 2017 itibariyle burada yetişen kırmızı üzümlerin yüzde birinden azını oluşturuyordu. Bununla birlikte, bu hala 2017 yılında kaydedilen 1042 hektarın (2577 dönüm) olduğu anlamına gelir. Ayrıca, solo sanatçı olarak giderek daha popüler hale geliyor. Şili , çeşitliliğe ekilen 1200 hektardan (2965 dönüm) fazla olmasına rağmen, tek bir şarap çeşidi olarak daha az yaygındır.

Yorumlar