Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon muhtemelen dünyadaki en ünlü kırmızı şarap üzüm çeşididir. Bu konuda sadece Bordeaux'lu Merlot ve Burgundy, Pinot Noir'ı ile rekabet eder. Bordeaux'daki kökenlerinden Cabernet, dünyadaki hemen hemen her şarapçılık ülkesine başarıyla yayıldı. Şimdi, başta Napa Vadisi , Coonawarra ve Maipo Vadisi olmak üzere birçok birinci sınıf Yeni Dünya şarap bölgesinde anahtar üzüm çeşididir Cabernet Sauvignon şarapları nereden gelirlerse gelirler, her zaman bir avuç ortak karakter özelliği gösterir: koyu renk, iyi tanen yapısı, orta asitli ve siyah frenk üzümü, domates yaprağı, koyu baharat ve sedir ağacı aromaları.
Çeşitli şaraplarda olduğu gibi harmanlarda sıkça kullanılan Cabernet Sauvignon, çok sayıda ortak harmanlama ortağına sahiptir. Belirgin Merlot ve Cabernet Frangı dışında , bunlardan en yaygın olanları Malbec, Petit Verdot ve Carmenere (klasik bir Bordeaux Karışımı'nıniçeriği ), Şiraz (Avustralya'nın en sevdiği karışım ) ve İspanya ve Güney Amerika'da bir Cabernet - Tempranillo karışımı şimdi sıradan. Hatta dolgun Tannat tabanlı şaraplar nadiren şimdi genellikle Cabernet Sauvignon ile yumuşatılır.

1997'de Kaliforniya'da yapılan DNA profili, Cabernet Sauvignon'un, önemli Bordeaux üzüm çeşitleri Cabernet Franc ve Sauvignon Blancarasındaki doğal bir genetik geçişin ürünü olduğunu doğruladı Çoğu şarap otoritesi, bu geçişin yalnızca son birkaç yüzyıl içinde gerçekleştiğini kabul ederek, çeşitliliğin küresel ünü ve baskınlığını daha da etkileyici hale getirdi.
Cabernet Sauvignon'un baskın çıkmasının iki önemli nedeni var. Bunların en basit ve ilkelleri, asmaları farklı toprak türlerine ve iklimlere çok uyumludur; Bu yetişir enlem 50 ° K (gibi benzersiz Okanagan Kanada) ve 20 ° S (Kuzey Arjantin), ve farklı olarak topraklarda Pessac-Leognan çakıl ve demir açısından zengin terra rossaCoonawarra Buna ikincil olarak, ancak en önemlisi, asmanın yetiştirildiği teröristlerin çeşitliliğine rağmen, Cabernet Sauvignon şarapları, en iyi yapılan örneklerde kanıtların ipuçlarıyla süslenmiş, taklit edilemez bir "Kabin" karakterini elinde tutuyor. Ancak, çeşitliliğin ününün dayanıklılığı için tek bir neden var ve bu basit ekonomi; Cabernet Sauvignon adının aşinalık ve pazarlanabilirliği, yatırımlarında güvenilir bir geri dönüş arayan şarap şirketlerine karşı konulmaz bir cazibeye sahiptir.
Güçlü bir çeşitlilik (lehine başka bir özellik), Cabernet Sauvignon, yoğun bir yaprak kanopisi ve nispeten yüksek üzüm verimi sağlar ve şarap üreticilerine miktar ve kalite arasında oldukça açık bir seçenek sunar. Bununla birlikte, meyvenin en iyisini elde etmek için dikkatli bağ yönetimi gereklidir.
Geç çiçeklenme ve geç olgunlaşma çeşitliliği olarak Cabernet Sauvignon üzümleri yavaşça olgunlaşır. Bu aynı zamanda şarap kalitesinde de olabilir; Soğuk mevsimlerde veya iklimde üzümlerin tam olarak olgunlaşamama riski vardır; diğer şartlarda ise sürekli ilerleme hızı üreticilere daha geniş bir hasat tarihi seçeneği sunar.
Birkaç kişi Cabernet Sauvignon şarabının en iyi örneklerinin 1976 Paris Kararı iledesteklenen bir bakış açısı olan Bordo ve Kaliforniya'da bulunduğunu savunuyordu Geçtiğimiz yirmi yılda Şili'deki Maipo ve Avustralya'daki Coonawarra gibi Yeni Dünya bölgelerinden çıkan bir dizi kaliteli Cabernets gördük. Dünyanın en prestijli Cabernet Sauvignon şarapları son derece pahalı hale geldiğinden bunlar gittikçe daha geniş bir tüketici tabanı ile popülerlik kazanıyor. 

Yorumlar