İspanya'nın kuzey Atlantik kıyısındaki Galiçya'ya özgü yeşil derili bir üzüm çeşididir . Yerel deniz ürünleri ile mükemmel bir şekilde eşleşen şeftali, turunçgiller ve mineral karakterlerle dolgun beyaz şaraplar ürettiği Rias Baixas DO'da en önemli üzüm çeşididir .
Çeşitliliği asitliği yüksektir ve hafif beyaz bir şarap olarak veya daha dolgun bir tarzda üretilebilir, meşe veya çelik tanklarda doku ve zenginlik katan yıllandırma ile birlikte . Yakınındaki Atlantik Okyanusu denizine özgü bir karakteri vardır genellikle belirgin ve farkedilir, bazen Albarino'yu mükemmel bir yemek şarabı yapan damakta hafif bir tuzluluk göstermesidir Çeşitlilik Portekiz'de, genellikle Louriero bazlı Vinho Verde karışımından ayırmak için farklı etiketlerle etiketlenmiştir ,hafif köpüklü bir Vinho Verde şarabında da albarino ya rastlamak mümkündür . Burada çeşitlilik Alvarinho olarak bilinir.
Albarino, İber yarımadasının kuzeybatı köşesindeki bölgeye özgüdür, ancak sınırın hangi tarafında olduğu belli değildir - her iki tarafa da yaygın olarak ekilmiştir. İspanya'da Albarino, Rias Baixas bölgesinde yetişen üzümlerin yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyor ve bu DO içindeki karmaşık mesokimatlar birçok farklı alt bölgeyi bağlar ve üzüm bağları arasındaki farklılıkları gösteriyor.
Portekiz'de Alvarinho Vinho Verde şarapları bazen belirli miktarda karbondioksitle şişelenerek ağızda hafif, parlak bir his veren şaraplarlar çıkartır. Yaygın olarak etiketlenen ve çeşit çeşit isimleriyle tanınan ilk Portekiz şaraplarında aslında bunlardı ve popülerliklerindeki artış, bulunabilirlik ve fiyat artışını şarabın ününü destekledi. Bu şaraplar genellikle erken tüketime yöneliktir.
Albarino'nun yüksek kalitesi ve İspanyol üzüm çeşitlerine olan ilginin artması, çeşitliliğin dünyanın çeşitli yerlerinde bir ev bulmaya başladığını gördü. Kaliforniya'nın serin bölgelerinin bazılarına ekilir ve Albarino bazlı şaraplar Yeni Zelanda'da baş döndürmeye başlar.
Yorumlar
Yorum Gönder