Alicante Bouschet

Alicante Bouschet , İspanya , Portekiz ve Fransa'da, özellikle Languedoc-Roussillon bölgesinde yaygın olarak ekili olan bir üzüm çeşididir Şarap dünyasında uzun bir geçmişi var, ancak 20. yüzyılda daha popüler  uluslararası çeşitler karşısında itibarını  kaybediyor. Ancak Alicante Bouschet, modern üreticilerin cazip fiyatlarla bazı mükemmel örnekler vermesiyle bir çeşit rönesansın tadını çıkarıyor.
Çeşitlilik, Petit Bouschet ve Grenache'nin bir geçişidir ve ilk kez 1866'da viticulturalist Henri Bouschet tarafından yetiştirildi. Aslen Aramon , Alicante Bouschet gibi popüler üzümler 19. Yüzyıl üzümlerinin renginin ve derinliğini arttırmak için harmanlanmış bir üzüm olarak tasarlandı. sadece yoğun renklendirmesi için değil, cömert verimleri için de Yüksek getirili ile kolay büyüyen bir üzüm çeşidi olduğu için , Alicante Bouschet 
phylloxera salgınında yaygın olarak ekildi.

Bir süre boyunca ABD'de, içki yasakları süresince  Alicante Bouschet  Kaliforniya da sıklıkla yetiştirildi ve sofralık üzüm olarak satıldı.Alicante  kalın kabukları  sağlam ve sulu etli kısmı sayeeinde  kaçak şarap üreticilerinin üzümleri birkaç kez ezmesini sağlayarak hiçbir şeyin boşa gitmemesini sağladı.
 İspanya'nın Almansa , İspanya ve Alentejo kentlerindeki modern üreticiler, insanların çeşitlilik algılarını değiştirmek için çok çalışıyorlar ve gerektiği gibi büyüdüklerinde meyveli, taze ve dengeli harika şaraplar üretebildiklerini görebiliriz.
Harmanla, Alicante Bouschet yumuşak dokuya ve arzu edilen renge katkıda bulunur. Bununla birlikte, sezonun başlarında mahsullerin  olgunlaşma ve gelişme kabiliyeti, derinlik ve alkol gücü karışımlar  açısından can sıkıcı olabilir Bu, kaliteli Alicante Bouschet şaraplarının üretilmesi için vigneronlar ın, toprak seçimi ve verimi kontrol etme konusunda titiz ve özel olması gerektiği anlamına gelir.
Bugünlerde manevi evi güneybatı Avrupa'da olsada , Alicante Bouschet, İtalya, İsrail, Makedonya , Kuzey Afrika, Brezilya ve Avustralya'nın bazı yerlerinde dikimlerle dünyanın her yerinde bulunabilir .
Eş anlamlıları şunlardır: Alicante, Alicante Henri Bouschet, Garnacha Tintorera.

Yorumlar