Arneis

Arneis , İtalya'nın saygın Piedmont şarap bölgesinden bir beyaz şarap üzüm çeşididir Birkaç renascent üzüm çeşidinin (en belirgin şekilde Viognier ) paylaştığı bir hikayede , Arneis neslinin tükenme eşiğinden kurtarıldı ve şimdi canlanan bir Üretime sahip 1960'lara gelindiğinde, sadece birkaç hektar Arneis asması kaldı ve sadece bir avuç şarap üreticisi bu üzümle. İlgileniyordu  Şimdi Piedmont'ta 1500 dönümden (605ha) fazla Arneis asması vardır ve Kaliforniya , Avustralyave Yeni Zelanda'da da küçük miktarlarda yetiştirilmektedir .
Geçtiğimiz birkaç on yılda, Arneis, Roero şaraplarıyla eşanlamlı hale geldi (ilçede makul miktarda kırmızı Nebbiolo üreten bölgeye rağmen ). Burada, narin aroması şarapların nispeten dolu gövdeleri ve cömert lezzetleri - tipik olarak kremalı bir fındığı ipucu ile yuvarlanmış armut ve kayısıya ait - olan, kokulu çiçek şarapları üretmektedir. Sadece  Tanaro Nehrinden gelen Üretilen Barolo Bianco ,bu beyaz Roero Arneis şaraplar lakabını kazanmıştır.
Roero dışında , güneydeki Langhe tepelerinde , kuzeydoğudaki Terre Alfieri'de (Asti yakınlarında) çeşitli Arneis şarapları üretilir .

Yorumlar