Abboccato:
Biraz tatlı
Amabile:
Orta tatlı
Amarone:
Kurutulmuş üzümlerden yapılmış sek kırmızı şarap
Azienda / Tenuta / Podere:
Arazi
Bianco:
Beyaz
Cantina:
şaraphane
Cantina sociale:
Kooperatif şaraphane
Chiaretto:
Soluk kırmızı veya koyu gül
Classico:
DOC / G bölgesindeki geleneksel, teorik olarak üstün bağ alanını gösterir.
Dolce:
Tatlı
frizzante:
Yarı köpüklü
Imbottiglia:
Estate-şişe
Metodo Classico:
Klasik şampanya yöntemiyle yapılan köpüklü şarap
Novello:
Kelimenin tam anlamıyla 'yeni' - mahzenden ziyade erken tüketime yönelik hafif, meyveli şarapları tanımlar
Passito:
Kuru üzümlerden yapılan şarap için genel terim (tipik olarak tatlı fakat bazen kuru)
Recioto:
Kurutulmuş üzümlerden yapılan tatlı kırmızı veya beyaz şarap
Ripasso:
şarabın, amarone üzüm kabukları ile yeniden fermente edilmesiyle elde edilen tam gövdeli, güçlü şarap tarzı
Riserva:
Kelimenin tam anlamıyla 'rezerv'. Şarap pazara gönderilmeden önce uzatılmış yaşlanmayı (fıçıda, ardından şişede) gösterir.
Rosato:
Gül
Rosso:
Kırmızı
Secco:
Kuru
spumante:
Köpüklü
superiore:
Daha yüksek konsantrasyonlu ve daha yüksek alkolik dayanımlı şaraplar
vendemmia:
bağbozumu
Vigneto:
üzüm bağı
Vin Santo:
Aslen Toskana'dan gelen, genellikle doğal olarak kurutulmuş Trebbiano üzümlerinden yapılan bir tatlı şarap tarzı. Tarz şimdi çeşitli İtalyan bölgelerinde yapılıyor
Yorumlar
Yorum Gönder