Marselan

Marselan , iki ünlü kırmızı üzüm çeşidi olan Grenache ve Cabernet Sauvignon arasında geçen bir  geçiştir . Prestijli  geçiş artık dünya genelinde niş arazilerinde bulunan  köklerinde Languedoc ve Provence Güney Fransa'da
bölgelerine dayanan Marsilya'dan yapılan şaraplar, zarif  tanen , iyi renk veren  vişne ve cassis özellikleri ile orta gövdelidir .
Marselan, 1961 yılında, Marseillan'daki Domaine de Vassal istasyonunda Fransız Ulusal Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRA) tarafından yetiştirildi ve ardından üzümün ismini verdi. Bu çalışma programındaki amaç, büyük meyveleri olan yüksek verimli çeşitler oluşturmaktı. Küflenmeye ve küflenmeye karşı doğal direncine rağmen , Marselan'ın şu anda rafa kaldırıldığı ve 1990'lı yıllarda üreticilerin nicelikten kaliteye bakmaya başladığı şeklinde yeniden yorumlandı.
Marsilya Üzümleri 

Marselan, 1990 yılında, çoğunlukla IGP şaraplarında kullanılmak üzere Fransız ulusal üzüm siciline eklendi . 2011 yılında AOC içinde ilk kez görücüye çıktı - şu anda bir şekilde izin veriliyor Cepage Accessoire içinde Cotes du Rhone şarapları. Aslında, çeşitlilik genellikle güney Fransız da Grenache, Syrah , Mourvedre ve Carignan ile birlikte bir harmanlama bileşeni olarak kullanılır .
Fransa'da olduğu gibi (ekimlerin çoğunun bulunduğu yerler), Marselan Yeni Dünya'nın birkaç terruar ın da kendine yeni  bir yer buldu. Belki de en önemlisi, Pekin yakınlarındaki Hebei eyaletinde bulunan Çin-Fransız Gösteri Bağları'nın bir kısmında ekildiği ve Çin'deki çeşitliliğin arttırılmasında ki ayağıdır . Aynı zamanda kuzey İspanya'nın bazı bölgelerinde de bulunur: Penedes ve Catalonia gibi 

Yorumlar