Roussanne

Roussanne kabuk renginden (olgunlaştığında), Fransızca sözcük roux ("russet" veya kırmızı kırmızımsı kahverengi anlamına gelir) kelimesine eşdeğer kırmızımsı altın bir pigmentten isimlendirilmiş bir beyaz şarap üzümdür . Çeşitliliğin, günümüzdeki ekim alanlarının çoğunun bulunduğu kuzey Rhone Vadisi'nden kaynaklandığı düşünülmektedir .
Geleneksel harmanlama ortağı ile Marsanne , roussanne kuzey Rhone beyaz şarap karışımlarının, özellikle de önemli bir madde olduğunu Hermitage , Crozes-Hermitage ve Saint-Joseph ve köpüklü şaraplarda Saint-Peray . Rhone Vadisi'nin daha güneyindeki Chateauneuf-du-Pape'de küçük miktarlarda kullanılır , burada hem kırmızı hem de beyaz şaraplarda kullanımına izin verilen 13 üzüm çeşidinden biridir. İtalya'da, Roussanne bazen Montecarlo Bianco'yu yapmak için kullanılır , ancak nadiren ülkenin başka yerlerinde görünür.
Roussanne Üzüm Fransa'da, Roussanne en çok güneyde bulunur ve burada tam olgunluğa ulaşmak için gereken sıcaklıklardan ve uzun güneş ışığından yararlanır. Soğuk iklimlerde, çeşitlilik olgunlaşma mücadelesi verebilir ve büyümesi zor bir çeşitlilik olduğu için ün kazanır. Ayrıca çürümeye, külleme ve rüzgâr hasarına karşı hassastır.
Neyse ki, Roussanne, şaraphanede harmanlandığı ve karmaşık ve prestijli şaraplara dönüştürülebildiği çok daha bağışlayıcı bir çeşittir. Château Beaucastel'in Chateauneuf-du-Pape Blanc Vieilles Vignes, belki de en dikkat çekici yüzde 100 Roussanne şarabı olmasına rağmen, Kaliforniya kültü üreticisi Sine Qua Non, dünyanın en pahalı Roussanne şaraplarını Orta Kıyı arazilerinde üretti .
Kaliforniya’daki Roussanne’nin tarihi ilginçtir; 1998 yılına kadar Roussanne etiketli şaraplar, Viognier olarak geçiyordu. Bu kasıtlı olarak yanıltıcı bir uygulama değil, Rhone Vadisi'nden alınan çeşitli kesimlerdeki karışıklığın bir sonucuydu. DNA testi sonunda Viognier'in gerçek kimliğini ortaya çıkardı, ancak örnek iki üzüm arasındaki benzerliği vurguladı. Her ikisi de zengin, sıklıkla yağlı bir dokuya sahiptir ve baharatlı kayısı aromaları sergileyebilir.
Roussanne, tek başına, bitkisel, çay benzeri, aroma ile karakterizedir. Damakta tipik olarak armutları ve kayda değer yoğunluğu olan balları gösterir. Olgunlaşmamış olarak alındığında asit oranı yüksek olabilir, ancak asmaya bırakıldığında çok uzun alkol seviyesi yüzde 14'e kadar düşebilir. Marsanne ile harmanlandığı zaman , zengin muadili yapısını ve gövdesini tamamlamak için aromatik yoğunluk sağlar.

Yorumlar