Cabernet Blanc , Avrupa'da küçük miktarlarda yetişen önemli hastalık direncine sahip bir hibrit beyaz şarap üzüm çeşididir. Ana bölgeleri Almanya ve İsviçre'dir ve aynı zamanda Hollanda'nın küçük ama genişleyen şarapçılık endüstrisinde de yer almaktadır. Pfalz ana bölgesidir; burada bile 2007 yılında sadece 7 hektar (17 dönüm) üzüm vardı, ancak son on yılda ekim alanları artmış ve iklim değişikliği şarapçılıkta daha uygulanabilir hale geldiğinden üzümün kuzey enlemlerinde büyük potansiyeli olabilir.
Üzüm çeşidi 1991 yılında İsviçre Jura'daki özel bir üzüm yetiştiricisi tarafından geliştirilmiştir. Cabernet Sauvignon'un bir melezi ve açıklanmayan bir hastalık dirençli çeşididir (Almancadaki Resistenzpartner). Aroma ve lezzet, Sauvignon Blanc ve Riesling ile benzerlik göstermektedir .
Asma kuvvetli bir şekilde büyür ve gevşek tenli meyvelerden oluşan bir demet oluşturur. Çeşit, tüylü ve külleme karşı dayanıklı, botrytis demet çürümesi ve dona karşı dayanıklıdır . Bununla birlikte, salkımların tohumlarla birlikte tam boy meyveler ve daha konsantre şekerler ve özüt veren minik çekirdeksiz meyvelerin bir karışımı olduğu, bademciliğe eğilimlidir. Kalın kaplamalar üreticilerin geç toplanmasına ve tatlı şarapların yanı sıra sek versiyonlarını da üretmelerine izin verir.
Şaşırtıcı bir şekilde, Cabernet Blanc adı bazı üreticiler tarafından (en sık ABD'de - başka bir yerde Blanc de Cabernet'in daha yararlı bir terim olduğu) Cabernet Sauvignon üzüm çeşitlerinden yapılan allık gül şaraplarını veya beyaz şarapları tanımlamak için de kullanılır. Güney Avustralya'nın Langhorne Körfezi'ndeki bir bağda bulunan Cabernet Sauvignon'un altın renginde bir mutasyonu da haklı çıkarıldı; Geçmişte Cabernet Blanc olarak anılıyordu, ama aynı zamanda Shalistin adını da kullanıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder