Pinotage, Güney Afrika'nın imza üzüm çeşididir. Neredeyse sadece orada yetişir, düşük kaliteli sofra şaraplarından zengin, konsantre şaraplara, siyah ve kırmızı meyveler, baharat, deri ve çikolatanın lezzetleriyle her şeyi yapar. Pinotage, yaşamının büyük bölümünde kötü bir üne sahip olmuştur, ancak Güney Afrikalı üreticiler şu anda düşünceli bağcılık ve şarapçılık süreçleriyle bu eğilimi tersine çevirmek istiyorlar.
Bir Pinot Noir ve Cinsaut geçişi olan çeşitlilik, ilk önce 1925 yılında bilim adamı Abraham Perold tarafından yetiştirildi, ancak elde edilen birkaç tohum, bahçesine dikildi ve sonuç olarak unutuldu. Asmalar birkaç yıl sonra başka bir araştırmacı tarafından bulundu, hastalığa dayanıklı anaçlara aşılandı ve ilk ticari ekimler 1943'te yapıldı. Pinotage adı Cinsaut'un Güney Afrika'da Hermitage olarak bilindiği gibi iki ebeveyn esinin bir limanıdır.
Bir Pinot Noir ve Cinsaut geçişi olan çeşitlilik, ilk önce 1925 yılında bilim adamı Abraham Perold tarafından yetiştirildi, ancak elde edilen birkaç tohum, bahçesine dikildi ve sonuç olarak unutuldu. Asmalar birkaç yıl sonra başka bir araştırmacı tarafından bulundu, hastalığa dayanıklı anaçlara aşılandı ve ilk ticari ekimler 1943'te yapıldı. Pinotage adı Cinsaut'un Güney Afrika'da Hermitage olarak bilindiği gibi iki ebeveyn esinin bir limanıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder