Lambrusco

Lambrusco , İtalya'nın kuzeyindeki Emilia-Romagna'da parlak kırmızı şaraplar yapmak için kullanılan parlak renkli bir üzüm çeşididir . Daha doğrusu, bir grup üzüm çeşidi ( Muskat gibi ) için ortak bir terimdir - bugüne kadar 60'tan fazla Lambrusco çeşidi tanımlanmıştır. Lambrusco asmaları, Piedmont (Emilia Romagna'nın komşusu) ve Basilicata'da daha uzağa da dahil olmak üzere birçok İtalyan şarap bölgesinde yetişir . Lambrusco ve onun adını taşıyan şarap, 21. yüzyılın başlarında yüksek bir profile sahiptir, büyük ölçüde 1980'lerde, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Avrupa'daki büyük pazarlar için yapılan seri üretimin bir sonucudur. Lambrusco şaraplarının yaygın olarak şişe fermente edildiği metot geleneğinde , bu daha talepkar üretim tekniğine eşlik eden kalitenin ve özenin çok olduğu gibi gitti. Bugün, Lambrusco adını taşıyan çoğu şarap dökme olarak üretilir ve ikincil fermantasyonundan büyük çelik tanklarda geçirilir. Bu, kuzey İtalya'da öncülük eden ve aynı zamanda Prosecco üretiminde kullanılan Charmat (veya tank) yöntemi olarak da bilinir .. Lambrusco'nun popülaritesi 1980'lerde o kadar hızlı bir şekilde büyüdü ki, bu talepleri karşılayacak kadar hızlı ve ucuz şarapları uygun fiyata tutacak kadar gerekli hacimleri üretmenin tek yoluydu. Lambrusco Maestri Üzümleri Lambrusco üzümlerinin pigmentleri şaraplarda çekici bir yakut rengini oluşturmak için iyi çalışır; ve tam fenolik olgunluğa ulaşmasına izin verildiğinde , üzümler, rengarenk yoğun şekilde parfümlendiği gibi bir şarap oluşturur. Lambrusco'nun parlak mor-kırmızı tonu, yalnızca Lambrusco DOC yasalarına göre onaylanmış başka bir çeşit olan Ancellotta'nınki ile aşılır . Ancellotta üzüm sulu tür renk getirmek için kullanılır, Lambrusco zaman üretilen overcropped verimleri kontrol dışı yükselişe izin verilir. Lambrusco alt çeşitlerinin bir kısmı kendi DOC'lerine , yani Lambrusco di Sorbara , Lambrusco Grasparossa di Castelvetro ve Lambrusco Salamino di Santa Croce'ye sahiptir . Bunlara ek olarak orada Modena (2009 oluşturulan) DOC ve Reggiano eskiden olarak biliniyordu, Lambrusco di Reggiano . Bu unvanlardan herhangi biri altında yapılan bir şarap, en az yüzde 85 oranında Lambrusco üzümünden yapılmalıdır (bazıları belirli alt çeşitlere bağlıdır, bazıları değildir). Kalan yüzde 15, genellikle Ancellotta ile yapılır. Maestri, adında parlayan kırmızıyı üretmek için kullanılan birçok Lambrusco türünden biridir. Yerli Emilia-Romagna bölgesinde yetiştirilmesinin yanı sıra, Basilicata'da daha güneyde yetiştiriliyor. İtalya dışında, Maestri, Arjantin’de (esas olarak oradaki İtalyan göçü nedeniyle) ve daha yakın zamanda Avustralya’ya kadar başarılı bir şekilde yetiştirildi

Yorumlar