Barbera Sangiovese

Barbera - Sangiovese şarapları, İtalya'daki en yaygın ekili kırmızı üzüm çeşitlerinden ikisinden
yapılır Buna rağmen, çoğu zaman harmanlarda görülmezler ve geleneksel olarak Yarımada'nın farklı bölgelerini olan üzüm çeşitlerinde Barbera , Piedmont ve Sangiovese'de Toskana'nın ünlü Chianti şaraplarını oluşturan anahtar bir çeşitliliktir 
Karışımdan yapılan şaraplar, en çok iki çeşidin Marzemino tarafından birleştirildiği Garda Lombardy DOC' bölgesinde yaygındır Bu şaraplar, Barbera ile ilişkili kırmızı kiraz lezzetlerini Sangiovese'nin karakteristik özelliği olan siyah kiraz lezzetleriyle dengeler. Sonuç olarak hafif asiditeli ve tanenli , orta gövdeli kırmızı şaraplar ortaya çıkar.

Yorumlar