Barbera - Sangiovese şarapları, İtalya'daki en yaygın ekili kırmızı üzüm çeşitlerinden ikisinden
yapılır . Buna rağmen, çoğu zaman harmanlarda görülmezler ve geleneksel olarak Yarımada'nın farklı bölgelerini olan üzüm çeşitlerinde Barbera , Piedmont ve Sangiovese'de Toskana'nın ünlü Chianti şaraplarını oluşturan anahtar bir çeşitliliktir
Karışımdan yapılan şaraplar, en çok iki çeşidin Marzemino tarafından birleştirildiği Garda Lombardy DOC' bölgesinde yaygındır . Bu şaraplar, Barbera ile ilişkili kırmızı kiraz lezzetlerini Sangiovese'nin karakteristik özelliği olan siyah kiraz lezzetleriyle dengeler. Sonuç olarak hafif asiditeli ve tanenli , orta gövdeli kırmızı şaraplar ortaya çıkar.
Yorumlar
Yorum Gönder