Bonarda-Malbec

Bonarda - Malbec , Arjantin’in en sevilen kırmızı üzüm çeşitlerinden ikisinin bir karışımı . Güney Amerika ülkesinin amiral gemisi çeşitliliği olan Malbec , genellikle karışımın büyük kısmını sağlar ve daha az tercih edilen Bonarda , şaraba otlu, gamey karakterleri sunar. Bonarda - Malbec karışımları ölçeğin ucuz, "ülke şarabı"
olma eğilimindedir, ancak her zaman olduğu gibi, kuralın istisnaları vardır.

Malbec, Mendoza ve Salta'daki üzüm bağlarına hâkim olan Arjantin'in en üretken üzüm çeşididir . Genellikle çeşitli bir şarap olarak üretilir ancak birçok üretici Malbec'i Cabernet Sauvignon ve hatta Torrontes dahil olmak üzere yaygın olarak ekilen diğer çeşitlerle karıştırmayı denemiştir . Bonarda (bazen burada Charbono olarak da bilinir), özellikle Malbec'in daha az odaklandığı ve aromatik olduğu düşük irtifalardaki bağlarda, bu kapasitedeki şarap üreticileri için popüler bir seçim olmuştur .
Resmi harmanlama oranları yoktur, ancak genel bir kural olarak Malbec, tanen, renk ve yapısı ile siyah meyveli hakim damak için daha yüksek oranlarda kullanılır. Bonarda karışıma ikincil deri ve baharat notları ve bazı ekstra çiçek karmaşıklığı sağlayan daha rustikdir. Bu şaraplar genellikle tam gövdelidir ve meşe yaşlanmasına iyi yanıt verir, bu da şaraba ekstra baharat katar.

Bonarda - Malbec şarapları, erken tüketime yönelik, kullanımı kolay, yiyecek dostu bir tarzda yapılır.

Yorumlar