Corvina

Corvina , Rondinella ile birlikte Valpolicella şaraplarının ana üzümü ve en ünlü İtalyan kırmızı şarap üzümlerinden biridir . En çok atıfta bulunulan özelliği ekşi vişne tadı, renk ve tanen eksikliği - Corvina şarapları yapılarında parlak kırmızı ve daha hafif olma eğilimindedir.
Çeşitlilik , ünlü Amarone şarabını yapmak için kullanılan apassimento hava kurutma üzümleri işlemine de  iyi sonuçlar veriyor .
Corvina, DOC, DOCG ve IGT şarapları üreten İtalya'nın kuzeydoğu bölgesinde  yaygın olarak ekiliyor . Valpolicella, Bardolino ve Amarone şaraplarında Corvina, büyük kısmı oluşturuyor, ancak tamamını oluşturmuyor: Yüzde 100 Corvina şarapları, bölgesel IGT başlığı altında yapılmalıdır. Ünlü Süper Toskana'larda olduğu gibi, üst düzey üreticiler bunun prestijli, konsantre şaraplar üretmelerine izin vermedi ve Corvina merkezli birçok şarap, IGT olarak etiketlendi. Karışımlarda, Corvina'nın yüksek düzeyde asitliğinde ve kendine özgü kirazlı, otsu tatlar şarabın karakteri için esastır.
Çeşitlilik çok geç olgunlaşır, bu da yetiştiriciler için bir sorun olabilir, ancak kalın ciltler Corvina'nın havayla kurumaya kendisini iyi verdiğini gösterir. Üzümler, toplandıktan sonra saman paspaslara yayılır ve aromaları konsantre etmek için kurutulurken fenol ve şeker gelişebilir. Bu, Amarone ve Recioto della Valpolicella şaraplarının üretiminde kullanılan yöntemdir ve daha az oranda bölgenin Ripasso şaraplarıdır.
Corvina, geçtiğimiz yüzyılda popülerlik seviyesinin altına düştü ve Valpolicella'nın 1980'lerde sahip olduğu itibar kaybına katkıda bulunan aşırı eksilmesinden dolayı popülerliğini kaybetti . Bu, son yıllarda, üzümleri deneyen üreticilerle düzeltildi: fıçı  yaşlandırmanın , renk elde etmek için daha uzun maserasyon zamanları olduğu gibi, popüler olduğu kanıtlandı. Sonuç, kaliteden memnuniyet verici bir yükseliş oldu.
Corvina, İtalyan anavatanında önemli bir çeşitlilik olsa da, henüz dünyaya yayılmadı: Corvina bazlı şaraplar konusunda yalnızca Avustralya ve Arjantin ilerleme kaydetti.
Eş anlamlılar şunlardır: Corvina Veronese, Cruina, Cassabria.

Yorumlar