Amerikan Şarap Etiketleri

Amerika Birleşik Devletleri'nden şarap etiketleri nispeten basit ve anlaşılması kolaydır, ancak göstermeleri ve göstermemeleri gereken katı yasalar vardır. Tipik bir etiket şarabın üreticisi, bağbozumu, menşe bölgesi (örneğin Willamette Vadisi ) ve üzüm çeşitliliğini (örneğin Pinot Noir) gösterir.
  Yukarıda  bir Amerikan şarabı etiketi örneği ve bunun altında ABD şarabı sınıflandırmalarına ve etiket yasalarına genel bir bakış yer almaktadır.   

Amerikan şarap etiketleme yasaları, alkolle ilgili vergilerin belirlenmesinden ve izlenmesinden sorumlu olan devlet bürosu TTB (Alkol ve Tütün Vergisi ve Ticaret Bürosu) tarafından yönetilmektedir. Yasaya göre, Amerika Birleşik Devletleri şarabı şişeleri bir marka adı, şarap türü, alkol içeriği, şişe hacmi, sülfit içeriği ve üreticinin adı ve adresi ile işaretlenmelidir.
  • Marka ismi  , geleneksel olarak üreticinin, şaraphanenin veya bağın adıdır, ancak 'marka şaraplar' (tamamen pazarlama çekiciliği için adlandırılanlar), günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır.
  • Şarap türü (sınıf)  resmi 'masa şarabı', 'tatlı şarap' ve 'köpüklü şarap' kategorilerine ayrılmıştır. Bununla birlikte, bu terimlerin etiketin üzerinde görünmesi gerekmez; bir AVA başlığı veya değişken ifadesiyle (sınıfın ima edildiği) ikame edilebilirler. Sofra şarabı, alkol içeriği% 14 ABV'den az olan üzüm şarabı olarak tanımlanmaktadır. Not: Avrupa'da, 'Sofra Şarabı' teriminin alkollü güçle ilgisi yoktur ve geleneksel olarak temel kalitede şaraplar anlamına gelir.
    • AVA (Amerikan Bağcılık Alanı)  , bir şarabın (üzümlerin yetiştirildiği) gelen belirli coğrafi bölgeyi gösterir. Birleşik Devletler, Amerikan Bağcılık Alanları olarak bilinen 200'den fazla resmi olarak sınırlandırılmış temyiz başvurusunda bulundu. AVA ünvanları, kapsadıkları şarap üretim alanlarının özel iklim ve coğrafi özelliklerine göre verilir. Bir AVA ünvanının bir şarabın etiketinde görünmesi için, üzümlerin en az% 85'inin bu AVA sınırları içinde yetiştirilmiş olması gerekir. Ülke ve eyalet düzeyinde AVA'lar için bu minimum gereksinim% 75'e düşer.
    • Varietal  şarap yapımı ve etiketlemesi, ABD'deki normlardır; ancak ülkenin en prestijli şaraplarından bazıları (örneğin Opus One , Dominus ), ön etiketleri hiç üzüm çeşitlerinden bahsetmeyen karışımlardır. Üzüm çeşidi adıyla etiketlenen şaraplar, belirtilen üzümün en az% 75'inden yapılmalıdır.  
  •  % 14 ABV'nin üzerinde olan şaraplar için alkol içeriği açıkça belirtilmelidir. % 14'ten daha az ABV'ye sahip olan şaraplar, kesin alkol muhteviyatları veya 'Sofra Şarabı' ile etiketlenebilir.
  • Vintage  ifadeler zorunlu değildir, ancak nadiren etiketlerden çıkarılmıştır. Kullanılan üzümlerin en az% 95'inin belirtilen vintage tohumdan olması gerekir.
  •  Şişenin veya üreticinin adı ve adresi , şarabın şarabında şişelenmiş ise, 'Şişelenmiş' veya 'Üretilen ve şişelenmiş' kelimeleri ile belirtilir. İsteğe bağlı 'Emlak-şişelenmiş' ifadesi yalnızca, tek bir AVA sınırları dahilinde tek bir şaraphane mülkünde yetiştirilen, toplanan, ezilen, fermente edilen, işlenen ve şişelenen şaraplar için ayrılmıştır.
  •  Şişenin (veya başka bir kabın) hacmi , sıvı ons (fl. Oz), litre (1) veya mililitre (ml) cinsinden ifade edilebilir.
  • Sülfit beyanı  , milyonda sülfür dioksit başına 10'dan fazla parça içeren tüm şaraplar için bir gerekliliktir. İsteğe bağlı olarak 'Organik' olarak etiketlenmiş şaraplar yapay olarak eklenen sülfit içermemelidir. 'Organik olarak yetiştirilmiş üzümlerden yapılmış' olarak etiketlenenler bazı sülfitlere sahip olacaktır.
  • Devlet sağlığı uyarıları  , Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulan tüm alkollü içecekler için zorunlu bir gerekliliktir.

Yorumlar