Şarap Kavı Oluşturmak

Restoranınız İçin Ne Tür Şarap Odası Yapmalısınız?
Yeni veya yenilenmiş bir restoran için herhangi bir tasarımın kritik bir parçası, tasarımın yaratması gereken ortamdır.
Birçok yüksek kaliteli restoran için, bu ambiyans şarabın kendisini gösteren bir şarap odası yani şarap kavı içermektedir. En iyi restoranlardaki özel şarap mahzenleri,etkileyici şarap koleksiyonlarını etkin bir şekilde sergilemek için profesyonelce tasarlanmış bir şarap kavı na sahip olmanın ne kadar kritik olduğunu anlıyor. Şarap odasının tasarımı birçok faktöre bağlıdır. Aşağıda restoranınız için bir şarap kavı  oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair kısa bir liste bulunmaktadır.

Restoranınızın genel tarzı ne?

Temelde üç farklı şarap mahzeni tasarım stili vardır: geleneksel şarap mahzenleriçağdaş şarap mahzenleriveya geçici şarap mahzenleri. Hangi stilin restoranı en iyi tanımladığına dair iyi bir fikir sahibi olmak, şarapların yerleştirileceği şarap odasını restoranın genel estetiğine kusursuz bir şekilde dahil etmede uzun bir yol kat edecektir. Restoranınızın daha muhafazakar bir havası var mı? Yumuşak aydınlatma ve çok miktarda ahşap? Eğer öyleyse, o zaman büyük olasılıkla daha geleneksel tarzda bir şarap odası isteyeceksiniz. Restoranınız daha modern, cana yakın bir tarza sahipse, çok fazla ışık, cam ve metal içeren modern veya çağdaş bir şarap odası, restoranınıza dahil olacaktır. Hem modern hem de geleneksel karışımı olan restoranlar için, iyi bir seçim restoranınız için geçici bir şarap mahzeni tarzı olacaktır.

Şarap odası depolama için mi yoksa görsel efekt için mi kullanılacak?

Şarap servisi olan herhangi bir restoran, şişeleri depolamak için bir yere ihtiyaç duyar. Sorun şu ki, şarap odasının asıl işlevi depo yeri olarak hizmet etmek mi, yoksa lokantada bir ilgi noktası mı yoksa bir merkez noktası mı olması gerektiği? Restoran sahibi kendi şarap koleksiyonunu öne ve merkeze koymak istiyorsa, şarap teşhirleri akşam yemekleri için göz alıcıdır, Architectural Digest , sarhoş edici şarap teşhirleribulunan 7 restoranadair bir makale bile yaptı.. Restoranın şarap odanızda aşırı bir şekilde detaylandırmanız gerekmese de, şarabı sergilemek istemeniz durumunda, tasarım yalnızca şişelerinizi saklamak istemenizden çok farklı olacaktır. Tasarım, baş döndüren  bir şarap odasıistiyorsanız, önemli bir faktördür .

Ne tür bir şarap koleksiyonu  saklıyorsunuz?
Birçok restoran çok çeşitli şaraplar sunar: kırmızı, beyaz veya karışımlar.Buradaki fikir, yemek isteyen kişi için hazır bir şişe şarabın olması. Bununla birlikte, şarap koleksiyonlarını restoranın menüsünde düşünerek yapan bilgili sommelierler vardır. Örneğin, restoranınız dünyanın belli bölgelerine odaklanıyorsa, bu farklı bölgeleri etkili bir şekilde sergileyen bir vitrin şarap odası inşa etmeyi düşünebilirsiniz. Şarabınızı, vücudunuzdaki en hafiften en doluna kadar göstermek ister misiniz? Bu da şarap odasının nasıl tasarlandığını etkileyebilir. Restoranınızın şarap koleksiyonunu neyi düşündüğünüzü net bir şekilde anlamak, tesisiniz için ideal bir özel şarap odası oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kapasite ve mekan değeri
Yeni bir restoran tasarlarken ya da mevcut bir işletmeyi tadilatı yaparken, alan her zaman çok önemlidir. Bir vitrin şarap odasına adanmış alan diners uzak alandır. Şarap odanızın güvenliğini sağlamak için oturma kapasitenizden düşmeden kapasitenize ve tasarım gereksinimlerinize uyacak şekilde tasarlanmıştır, mahzeninizin her yönünü değerlendirmek için zaman ayıracak, yalıtımdan duvar kaplamalarına kadar zaman ayıracak şarap mahzeni tasarımcısıyla çalışın hem biçim hem de işlev için. Bir restoran sahibi olarak, vitrin şarap odanız kapasiteyi olumsuz yönde etkilememeli, ne kadar küçük olduğunu göstermemeli ve işyerinde bir merkez olma etkisi yaratmamalı.
Stili, işlevselliği, kapasiteyi ve genel olarak şarap koleksiyonunuzu anlamak kuruluşunuz için ideal bir restoran şarap odası oluşturma konusunda uzun bir yol kat edecektir.

Yorumlar