Şarap satış teknikleri

Şarap Satışlarını Arttırmanın
Yolları

• Şarap listesini iyice tanıyın.

Müşteriler genellikle servis personelinden tavsiye alırlar.
Zira, ortalama tüketicinin Türkiye pazarında bulunan onlarca firmanın şaraplarını tanıması imkansıza yakın bir şeydir.Eğer şarap hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız tavsiyede bulunamazsınız. Bütün şarap listesini tatmak mümkün olmayabilir ama mümkünse
kadehte sunulacak şaraplar tadılmalı ve şişe şaraplarının tadım bilgileri  verilmelidir 
(şarapla ilgili pek çok internet sitesinde şaraplarla ilgili bilgi sayfalarımevcuttur).

• Şarap tavsiye edin. 
Şarap listeleri  rasgele masaya konulmak yerine müşteriye takdim edilmelidir. 
Şarapla iyi giden yemekleri tavsiye edin.
       Şarap sipariş edip etmeyeceğini sorun.

• Başlangıç için şampanya veya
köpüklü şarap önerebilir miyim?

Paylaşmanız için bir şişe veya
kadehte şarap önerebilir miyim?

Cabernet Sauvignon biftek spesiyalitesiyle iyi gider. Ana
yemekle birlikte bir kadeh getireyim mi?
Son yemeğimizde iyi gidecek bir kadeh şarap veya konyak
önereyim mi?

• Şarap ukalalığı yapmayın.

Müşterilerin büyük çoğunluğu şaraptan ürkmekte ve mahcup duruma düşme korkusuyla ismarlamamaktadır. Şarap isimlerinin
telaffuzları zordurve tatma adabı kafa karıştırıcıdır.
Müşterilerinizin
şarap hususunda rahat davranmalarına yardımcı olun. Şarap
keyif alınacak bir içecektir ve pek çok farklı düzeyde tadı
çıkarılabilmektedir!
Bazı müşteriler bir şişe şarapla biraz şaşaa ve seramoniden
hoşlanacaklardır. Bazıları ise yalnızca yemeklerini mideye indirirken içecekleri lezzetli bir içecek isteyeceklerdir.


Şarap düzeylerini okumayı öğrenin ve onlara buna göre hizmet verin. 

Müşterilerin şarap seçimlerine asla itiraz etmeyin, herkesin kendine
göre bir damak tadı vardır ve fikriniz sorulmadıkça öneride bulunmayın.

Müşteri tipleri

• Şaraptan anlayan müşteriler
genellikle ne istediklerini bilirler
ve özel bir şişe için yüksek
fiyatlar ödemeye hazırdırlar.

• Kutlama Yapan Müşteriler

kutlama vesileleri için eşsiz bir
şey isterler. Genellikle, tavsiye
almaya heveslidirler. Bütçelerine
uygun fiyatlar arasından
tavsiyede bulunun.

• Normal müşteriler yemek için çok
para harcamak istemeyecek ve
bütçelerini sarsmayacak önerileri
takdir edeceklerdir.

• Müdavim Müşteriler restorana

sürekli olarak gelmektedirler
ve personelin tercihlerini
bilmesinden ve buna uygun
önerilerde bulunmasından
memnun olacaklardır.

Yorumlar