Abruzzo

Tarihçesi: 2010 yılında DOC olarak kurulan
Bağ Alanı: 224 ha / 553 dönüm (2017)
Üretim: 13,430 hl / 149,200  (2017)
Başlıca Beyaz Üzüm Çeşitleri: Chardonnay , Cococciola , Gewürztraminer , Malvasia , Montonico Bianco , Moscato , Passerina , Pecorino , Riesling , Sauvignon Blanc , Trebbiano
Başlıca Kırmızı Üzüm Çeşitleri: Montepulciano , Pinot Nero
Tarzları ve Şarap Kompozisyonu:
BEYAZ ŞARAPLAR
  • Beyaz (Wh): Minimum% 50 Trebbiano (Abruzzese, Toscano) + OANWG
  • Cococciola (Wh): Minimum% 85 Cococciola + OAWG
  • Malvasia (Wh): Minimum% 85 Malvasia + OAWG
  • Montonico (Wh): Minimum% 85 Montonico Bianco + OAWG
  • Passerina (Wh): Minimum% 85 Passerina + OAWG
  • Pecorino (Wh): Minimum% 85 Pecorino + OAWG
  • Superiore (çeşitler)
KIRMIZI ŞARAP
  • Rosso (Rd): Minimum% 80 Montepulciano + OANRG
ŞAMPANYA
  • Köpüklü şarap (WhSp): Minimum% 60 Chardonnay, Cococciola, Montonico Bianco, Passerina, Pecorino ve / veya Pinot Nero + OAG
  • Rosé köpüklü şarap (RoSp): Minimum% 60 Montepulciano ve / veya Pinot Nero + OAG
  • Klasik Yöntem (WhSp): Minimum% 60 Chardonnay, Cococciola, Montonico Bianco, Passerina, Pecorino ve / veya Pinot Nero + OAG
  • Klasik Rosé Yöntemi (RoSp): Minimum% 60 Montepulciano ve / veya Pinot Nero + OAG
  • Millesimato (eski tarihli Klasik Yöntem)
TATLI VE ÖZEL ŞARAPLAR
  • Beyaz Passito (WhSw): Minimum% 60 Gewürztraminer, Malvasia, Moscato, Passerina, Pecorino, Riesling ve / veya Sauvignon Blanc + OAG
  • Passito Rosso (RdSw): Minimum% 60 Montepulciano + OAG

Önemli Üretim Kuralları:
  • Passito üzümleri asgari% 16.0 alkol seviyesi veya 272 g / l (% 27.2) şeker seviyesi elde etmek için asma üzerinde veya dışında kurutulmalıdır.
  • Metodo Classico şarapları şişelerde ikinci fermantasyona tabi tutulmalıdır; diğer Spumante şarapları basınçlı tanklarda fermente edilir (Charmat yöntemi)
  • Minimum alkol seviyesi: Beyaz, Cococciola, Montonico, Spumante ve Spumante Rosé için% 11.0; Cococciola Superiore, Montonico Superiore, Malvasia, Passerina ve Pecorino için% 11.5; Malvasia Superiore, Passerina Superiore, Pecorino Superiore, Rosso, Klasik Yöntem ve Klasik Yöntem Rosé için% 12.0; Passito için% 12.0 (% 16.0 potansiyel)
  • Artık şeker: Spumante doğal (sıfır doz) ila brut arasında değişebilir
  • Yaşlanma: Bianco, beyaz çeşitler, Rosso, Spumante, Spumante Rosé Charmat yöntemi ve Passito için minimum yaklaşık. 3-4 ay (ERD = 1 Ocak, V + 1); Superiore için, minimum yakl. 5-6 ay (ERD = 1 Mart, V + 1); vintage olmayan Spumante Metodo Classico için, 18 ay lees dahil olmak üzere şişede en az 36 ay (ERD = 1 Kasım, V + 3); Millesimato için 24 ay lees dahil olmak üzere şişede en az 48 ay (ERD = 1 Kasım, V + 4)

Son Disiplin Değişikliği: 22.12.2014

Yorumlar