Bölge: Campania
Tarihçesi: 1986 yılında DOC olarak kuruldu; 2011 de DOCG
Bağ Alanı'nda DOCG oldu : 93 ha / 230 dönüm (2017)
Üretim: 2,040 hl / 22,700 (2017)
Başlıca Kırmızı Üzüm Çeşitleri: Aglianico
Stilleri ve Şarap Kompozisyonu:
Önemli Üretim Kuralları:
Son Disiplin Değişikliği: 03/07/2014
Tarihçesi: 1986 yılında DOC olarak kuruldu; 2011 de DOCG
Bağ Alanı'nda DOCG oldu : 93 ha / 230 dönüm (2017)
Üretim: 2,040 hl / 22,700 (2017)
Başlıca Kırmızı Üzüm Çeşitleri: Aglianico
Stilleri ve Şarap Kompozisyonu:
ROSATO ŞARAPLARI
- Rosé (Ro): Minimum% 85 Aglianico + OARG
KIRMIZI ŞARAP
- Kırmızı (Rd): Minimum% 85 Aglianico + OARG
- Rezerv (Kırmızı)
Önemli Üretim Kuralları:
- Minimum alkol seviyesi: Rosato ve Rosso için% 12.0; Riserva için% 13.0
- Yaşlanma: Rosato için minimum yakl. 4-5 ay (ERD = 1 Mart, V + 1); Rosso için minimum 2 yıl (ERD = 1 Kasım, V + 2); Riserva için, 12 ay varil ve 6 ay şişede olmak üzere en az 3 yıl (ERD = 1 Kasım, V + 3)
Son Disiplin Değişikliği: 03/07/2014
Yorumlar
Yorum Gönder