Aglianico Del Taburno DOCG

Bölge: Campania
Tarihçesi: 1986 yılında DOC olarak kuruldu; 2011 de DOCG
Bağ Alanı'nda DOCG oldu : 93 ha / 230 dönüm (2017)
Üretim: 2,040 hl / 22,700 (2017)
Başlıca Kırmızı Üzüm Çeşitleri: Aglianico
Stilleri ve Şarap Kompozisyonu:
ROSATO ŞARAPLARI
  • Rosé (Ro): Minimum% 85 Aglianico + OARG
KIRMIZI ŞARAP
  • Kırmızı (Rd): Minimum% 85 Aglianico + OARG
  • Rezerv (Kırmızı)

Önemli Üretim Kuralları:
  • Minimum alkol seviyesi: Rosato ve Rosso için% 12.0; Riserva için% 13.0
  • Yaşlanma: Rosato için minimum yakl. 4-5 ay (ERD = 1 Mart, V + 1); Rosso için minimum 2 yıl (ERD = 1 Kasım, V + 2); Riserva için, 12 ay varil ve 6 ay şişede olmak üzere en az 3 yıl (ERD = 1 Kasım, V + 3)

Son Disiplin Değişikliği: 03/07/2014

Yorumlar